bilgisayar güvenliği
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

bilgisayar güvenliği

Virüsten korunma
 
AnasayfaKapıGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» BİLGİSAYARA FORMAT ATMADAN VİRÜSLERİ TEMİZLEMEK
Bedava Antivirus Rehberi Icon_minitimeC.tesi Mayıs 23, 2009 6:56 pm tarafından Admin

» Bedava Antivirus Rehberi
Bedava Antivirus Rehberi Icon_minitimeC.tesi Mayıs 23, 2009 6:37 pm tarafından Admin

» Adım Adım Virüs Temizleme...
Bedava Antivirus Rehberi Icon_minitimeC.tesi Mayıs 23, 2009 6:34 pm tarafından Admin

» BİLGİSAYAR GÜVENLİĞİ
Bedava Antivirus Rehberi Icon_minitimeCuma Kas. 14, 2008 6:11 pm tarafından Admin

» Güvenlik Duvarı Tarafından Korunmayan Sistemler
Bedava Antivirus Rehberi Icon_minitimeÇarş. Kas. 12, 2008 11:41 am tarafından Admin

» Pcnizi Korumanın 10 YoLu
Bedava Antivirus Rehberi Icon_minitimeÇarş. Kas. 12, 2008 11:38 am tarafından Admin

» Trojenler Ve Kullandıkları Portlar
Bedava Antivirus Rehberi Icon_minitimeÇarş. Kas. 12, 2008 11:34 am tarafından Admin

» ZoneAlarm Antivirus 7.1
Bedava Antivirus Rehberi Icon_minitimeC.tesi Kas. 08, 2008 2:45 pm tarafından Admin

» AVG Internet Security 8.0.81
Bedava Antivirus Rehberi Icon_minitimeC.tesi Kas. 08, 2008 2:40 pm tarafından Admin

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Forum
Ortaklar
Forum

 

 Bedava Antivirus Rehberi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin
Admin


Mesaj Sayısı : 14
Kayıt tarihi : 07/11/08
Yaş : 66
Nerden : Karşıyaka / İzmir

Bedava Antivirus Rehberi Empty
MesajKonu: Bedava Antivirus Rehberi   Bedava Antivirus Rehberi Icon_minitimeC.tesi Mayıs 23, 2009 6:37 pm

Bedava Antivirus Rehberi


Ne bu paralılarından çektiğimiz ya, paralı antivirus programlarına ölüm, yaşasın bedava antivirus programları!
Valla piyasada milyon tane bedava antivirus programı var, bunların hepsini anlatmaya ömrüm yetmez. O yüzden piyasada öne çıkmış antivirus programlarından bahsedeceğimki daha yararlı bir yazı olsun.
Adayları şöyle bir listeleyelim, hatta download linklerinide verelim, ondan sonra hepsini teker teker açıklayalım:

Avast Antivirus(direk türkçe link):
http://files.avast.com/iavs4pro/setuptur.exe

Antivir Personal Edition:
http://www.free-av.com/down/windows/antivir_workstation_win7u_en_h.exe

AVG Free For Windows:
http://www.grisoft.cz/filedir/inst/avg75free_476a1048.exe


ClamWin:

http://mesh.dl.sourceforge.net/sourceforge/clamwin/clamwin-0.94-setup.exe
Mahşerin dört atlısı gibi oldular ya neyse . Bir sürü araştırma yaptım bu konuda ve gerçekten kaale alınabilecek aralarında bunlar var. Arada Bit Defender’in falanda kısıtlanmış bedava sürümleri oluyor, ama gerçekten müthiş gerekli olan o real-time protection özelliği falan kaldırmış oluyorlar, o yüzden hiç bir işe yaramıyor. Neyse artık tek tek incelemey başlayalım atlarımızı.

Avast Antivirus

Avast forumlar camiasında baya ünlü olmakla beraber en çokta az kaynak tüketmesiyle bilinir. Sistemime kurarken daha ilk artısı geldi avast ın: Program türkçe. Avast a bir afferin çaktıktan sonra programı kurup işi bitirdim ve hemen kullanmaya başladım. Program hakkatende dendiği gibi sistemi hiç kasmıyor, siz internette gezinirken ya da oyun oynarken size hiç bir sıkıntı çıkarmıyor, usul usul arkada pusuya yatmış düşmanlarını bekliyor. Usul usul dediğime bakıpta aldanmayın. Şu gerçek zamanlı korumasını bi test edelim bakalım deyip internetten bulmuş olduğum bir virüslü dosyayı bilerek download etmeye kalkınca birden sirenler çalmaya başladı. Ama öyle böyle değil, zannedersinizki hapisten kaçan varda alarmı hemen çalıştırmışlar sirenler ötüyor her tarafta. Aranızda bu sirenlerden çok korkupta siper almaya çalışan arkadaşlar filanda olabilir, normaldir. Evet biraz abartmış olabilirim ama gerçekten ilk defa kullanan biri için biraz gafil avlanma durumu olmuyor değil. Neyse, üzerimden ilk korkuyu attıktan sonra biraz sinirlenmişte olsam ikinci artısını avast a verdim, çünkü diğer hiç bir antivirus programı onun gibi dosya inmeden daha alarm verme gibi olayları yok. Avast ın real-time protection ı baya çakal birşey.
Avast ile sisteme full tarama yaptığınızda da diğerlerine göre daha belirgin bir hızı var, herhalde bu da az kaynakla çok iş felsefesinden kaynaklanıyor. Virüs saptama olayına gelince işin rengi biraz daha matlaşıyor avast için, çünkü diğerlerine göre tespit başarı oranı biraz düşük. Çok düşük değil, biraz düşük. Avast kullanıyorsanız ve ondan çok memnunsanız bu onu hemen atmanız için yeterli bir sebep değil, onu hala kullanmaya devam edebilirsiniz. Daha öncede anlattığım bir çok artısı var. Bir diğer esksisi ise virüs eğer o an çalışan işlemlerden biriyse maalesef silinemiyor. Yeniden başlatıldığında da silelimmi gibi bir seçenekte sunmuyor, olmadı avast yani. Ama avast birden çok koruma özelliğiyle de artı puanı kapıyor, email, messenger, p2p protokolü kullanan paylaşım programları gibi programlara özel port koruması sağlıyor, gerçekten takdire şayan.
Avast a son eksisini programı tam sürüm kullanabilmek için email adresimizi vermemizi istemesinden veriyorum. Diğer hiç bir antivirus programı böyle bir zorunluluk içermezken Avast ın hem bize spam yapabileceği şüphesi, hemde bizi böyle bir angarya uğraştırması hiçte hoş değil.

Clamwin Antivirus

İlk artısını açık kaynak kodlu olmasından dolayı alıyor. Bize ne demeyin, çünkü bu programın ilerde diğerlerine göre daha hızlı gelişebileceği ve her zamanda bedava kalacağı anlamına geliyor(diğer antivirus programları istedikleri an bu dağıtımlarını ortadan kaldırıp paralı sürümlerine geçebilirler ama clamwin in bunu yapamayacağına eminiz bu sayede). Açık kaynalı dostumuzda diğer programlara görede nitekim daha az kaynak tüketiyor. Yanlız bunun nedenini acı bir şekilde anlıyorum sonradan: Gerçek zamanlı koruma dediğimiz real-time protection yok. Yani biz gidip virüslü bir dosyayı indirdiğimizde diğer antivirus programlarının yaptığı gibi gidipte olaya müdahele etmeyecek clamwin, ta ki biz ona gidipte “hocam şu dosyada virüs var mı bi baksana diyene” kadar. Her seferinde de gidip ona manuel olarak taratacak mıyız ayıp bea kim uğraşacak her dosyaya da. Clamwin in belkide şu an yaygınlaşmasını engelleyen tek şey budur, çünkü virüs tanıma oranları gerçekten çok güzel bu programın ve yeterince hızlı da bir tarama yapıyor. Sistemi kastırıyor mu diye bir soru sormayın, dediğim gibi gerçek zamanlı koruması yok, o yüzden de zaten kaynak kullanması gibi bir olayda yok .
Email virüsleri konusunda da hazırlıklı olarak geliyor clamwin. Onun dışında avast gibi aman aman her programa özel koruma falan yapalım olayı yok.
Gerçekten çok sade bir arayüzü var, bu işten hiç anlamayan bir adam bile gayet güzel virüs taraması yaptırabilir. Bu yönden artıyı kapan clamwin yinede insanda biraz “ot gibi arayüzü var” izlenimi uyandırıyor, hiç bir makyajda yok, ne biliyim bu kadar sadelikte galiba biraz sıkıcı. Neyse diğer programa geçelim bakalım.

AVG Antivirus

AVG hakkında ne desem bende pek iyi bir izlenim yaratmadı desem yeridir. Program kurulupta açıldıktan sonra malum gerçek zamanlı korumamız çalışmaya başlıyor. Gerçek zamanlı koruma konusunda sıkıntı yok, virüslü dosyayı hemen size ispiyonluyor işinide hiç çekinmeden bitiriyor sonrada. Pogramın şöyle arayüzüne bakıpta her şeyi topluca bulabiliyorsunuz. Ama arayüzün görünümü biraz clamwin gibi eski birşey, hiç içini açmıyor adamın. Windows98 den kalmış programlar gibi. Bu arayüz olayına da taktım iyice. En iyisi geçelim artık bu arayüz kısmını.
Virüs tespit olayına gelince yine sıkıntı yaratıyor biraz AVG. Yeni icat olmuş bir virüsü marifetmiş gibi hemen alıpta sisteminize bulaştırırsanız AVG nin olayı görmezden gelebileceği ihtimali varki pek hoş karşınılacak gibi değil. Update olayında da sinir bir durum var, eğer gidipte programın paralı sürümünü kullanmıyorsanız(ki testte şu an kullanmış olduğum program gibi) virüs güncellemelerini çekerken size dandik sunucu tahsis ediliyor, bu da demekki bazen programı hiç update edemiyorsunuz, bazen update olayına başlamış olmayı başarabildiysenizde büyük güncellemeler söz konusu olduğunda bayağı başınız ağrıyabiliyor.

AntiVir Personal Edition

Bendeniz editörünüzün seçimi olan bedava antivirus programına geldi sıra:Antivir. Evet antivir ne yaptıda benim gönlümü çalmayı başardı anlatayım. Öncelikle kısa bir süre önce eklenen bir özellik olan “active process scan” özelliğini anlatmak istiyorum. Son zamanlarda flash bellekler sayesinde bizim ülkemizde de özellikle çok hızlı yayılmış olan bu flash bellek virüslerinin böyle çok hızlı yayılmasının altında process ler altına girmesi yatmaktadır. Siz virüsü taşıdığınız flash belleğinizi bir bilgisayara taktığınızda ve autorun penceresi geldiğinde işte orada autorun altında virüste kendini çalıştırır. Sonra siz o bilgisayarla işiniz bittiğinde ve arkanızdan bir başkası gelipte kendi flash belleğini o bilgisayara taktığı zaman orada çalışmakta olan virüs kendini o an takılan flash belleğe kopyalar ve autorun.inf dosyasının içeriğini değiştirerek o flash belleğede bulaşmış olur, böylece o flash bellekte artık virüsün dağıtıcısı haline gelebilmiştir. İşte bu uzun hikayenin altındaki anahtar olay virüsün işlemler altında çalışabilmesi, bu sayede herhangi bir antivirus programı onu bulduğu zaman silinemiyor hatası vermesi olayını gerçekleştiriyor. İşte Antivir bu arada bir kahraman gibi ortaya çıkıyor ve aktif işlemleri tarama özelliğiyle o an aktif olarak çalışan virüsü önce sonlandırıyor ve sonrada bulunduğu mekana gidip birde ordan siliyor. Tam bir katliam yaşatıyor Antivir. Güzel bir katliam .
Antivir az önce aldığı kocaman artıdan sonrada bir heuristic algoritma desteğiyle işi iyice götürüyor. Bu algoritma sayesinde Antivir kendi veritabanında yer almayan bir virüsü bile “bu arkadaşın kodları biraz şüpheli, bence bu bir virüs” diyerek bulabiliyor. Ve benimde denk geldiğim bu olayda gerçekten söylediği şeyn virüs olduğunu ve sistemde öylece gezindiğini farkettim ve banada Antivirin elini öpmek kaldı bu konuda.
Antivirin veritabanı çok iyi olmasada yeteri kadar iyi, biraz gecikmeli olsada yeni virüslerleri bir sonraki güncellemeden sonra hemen farkedip “indirebiliyor”. Ama update olayında benden bir eksiyi yinede kaçınılmaz olarak aldı, çünkü bazen update leri sunucu yoğunluğundan ve yavaşlığından dolayı yapmıyor ve adamı çıldırtıyor. Yinede her gülün bir dikeni vardır diyoruz ve bu sorunu birazda yastık altı ederek Antivir i editörün seçimi adı altında testin şampiyonu seçiyorum.
Sonuç
Antiviri zaten şampiyon ilan ettim ama diğerlerinden de şöyle bir topluca sonuç özeti geçeyim dedim. Antivirden sonra ikinci gelir diyebileceğim Avast antivirus bir bedava antivirus için gayet güzel bir koruma sağlıyor, virüslerle savaşma mücadeleciliği konusunda Antivirin eline su dökemese de Antivirn sunmadığı bir çok çeşitli lüks sunuyor, kullanıcıların gözünü de okşamıyor değil hani. Clamwin e üçüncü sırayı vereceğim. Gayet güzel virüs tespit edebilen bu program maalesef gerçek zamanlı koruma sağlamadığı için bu sıraya geriledi, bu onun puanını baya düşüren bir etkendi. AVG ise daha öncede dediğim gibi daha baştan beri ısınamadığım bir programdı, gerçek zamanlı koruma sağlamasına rağmen benim kafamdaki bütün testlerde son sırada yer alması nedeniyle clamwini “bile” geçemedi.
Gerçekten uzun bir yazı oldu ama hepsini okuduysanız artık bedava antivirus programı konusunda artık her şeyi biliyorsunuz sayılır, neredeyse size bilinmesi gereken her şeyi anlattım. Bir diğer yazımızda görüşmek üzere hepinize virüssüz güzel günler.
Mayıs 23rd, 2008 in Bilgisayar | tags: antivir, avast, avg, bedava antivirüs programları, bedava antivirus, bedava antivirus indir, clamwin, en iyi bedava antivirüs
Yazılardan Seçmeler


[b]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://izmir.yetkinforum.com
 
Bedava Antivirus Rehberi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» ZoneAlarm Antivirus 7.1

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
bilgisayar güvenliği :: Virüsten Korunma :: İlk forumunuz-
Buraya geçin: